midtbyens private pasningsordning

ro * nærvær * hygge * omsorg * tryghed * god tid

maden


Maden jeg serverer er overvejende økologisk, sund, grøn og meget varieret. 

Jeg bager flere gange om ugen og laver det meste mad fra bunden. Dels fordi det smager bedre, men også fordi jeg godt kan lide at vide, hvad vi putter i munden og fordi jeg gerne vil begrænse mængden af mystiske e-numre og tilsætningsstoffer.

Privat spiser vi hovedsaligt vegetarisk her i huset og det afspejler sig naturligvis i den mad, der serveres i dagplejen. Jeg bruger masser af forskellige linser, gryn, kornsorter og bælgfrugter, så maden er absolut fuld af både næring og mæthed, selvom den ofte er vegetarisk.


Formiddags- og eftermiddagsmad:

det varierer selvfølgelig fra dag til dag hvad der bliver serveret, men det skal være mad der både mætter og nærer, så der er masser af energi og overskud til at komme igennem dagen.

Det kan for eksempel være hjemmebagte boller eller grovbrød, bananpandekager, forskellige slags kold eller varm grød, smoothies, vafler, madmuffins, rugbrødsboller, chiagrød og hvad vi ellers lige finder på.

Om eftermiddagen serveres der altid frugt til.

 


Frokost:

vil oftest bestå af rugbrød med forskellige typer pålæg samt noget gnavegrønt. Det vil være både traditionelt (kød-) pålæg, men også mange vegetariske/veganske alternativer og tit en form for lun ret eller middagsrester til.

I vinterperioden får vi varm mad 1-2 gange om ugen. Om sommeren vægter vi udelivet højere, så der tager vi ofte madpakkerne med på tur. Nogle gange har vi et lille blus med til at lave/varme mad på og når vi er hjemme i haven, laver vi af og til varm mad på min hjemmebyggede murstens-ovn.

Til frokost serveres der mælk (ko- eller plantemælk efter jeres ønske), til de øvrige måltider drikkes der vand. 


Det er vigtigt for mig at maden, udover at være sund og velsmagende, også taler til alle sanser og derfor også ser lækker og indbydende ud. Det nytter ikke at maden er sund, hvis den samtidig er så trist og kedelig at ingen gider spise den. Det er jo kun den mad der ryger indenbords kroppen har glæde og nytte af, ikke den der havner i skraldespanden.

Måltidet skal være en hyggestund der foregår i en god og rolig stemning. Det skærper både appetit og madglæde og skaber en rar følelse af fællesskab og samhørighed børnene imellem.

Børnene er selvfølgelig med i køkkenet og til madlavningen i det omfang de kan og har lyst.